Dam/Herrgolf

Hallandsgentlemän 2017

Hallands Gentlemän

Hallands gentlemän är individuella tävlingar med olika golfklubbar som arrangörer. De är öppna för herrar 55+ med officiellt handikap. Tävlingarna spelas i 2 klasser, klass A hcp -18,9, klass B hcp 19,0 – 36,0.

Tävlingarna spelas främst på tisdagar i maj och september.

Spelform Slaggolf. Tävlingarna går som 3-bollar med lottning så att du har medspelare från olika klubbar.

För varje deltävling och i varje klass delas det ut cirka 10 priser med prisutdelning efter sista tävlingen på våren och sista på hösten. Dessutom sker en tävling mellan klubbarna över hela säsongen där de 13 bäst placerade i varje deltävling bidrar med poäng till den egna klubbens sammanlagda summa. Segrande klubb får förvara det ”stiliga” vandringspriset kommande år. Länk till HG:s hemsida http://www.hallgent.se/

Nytt för i år är att det kommer att utses en Singelmästare, den som har minst antal slag på 6 av 10 tävlingar. Gäller både A och B klassen tillsammans. Vid lika antal slag räknas den som har lägst Hcp efter sista tävlingen som segrare.