Old Girls

Summering av 2019 års deltagande i Old Girls, för Björnhults damer

Old Girls är såväl en individuell som en lagtävling i tre klasser för damer över 50 år.

Klubbens tre bästa resultat, oberoende av klass, räknas i lagtävlingen.

2019 spelade vi på följande banor:

Ullared Flädje GK, Skogaby GK, Vinbergs GK, Klosterfjordens GK, Haverdals GK och Gräppås GK.

Tyvärr blev det ett fruktansvärt väder när vi spelade på Vinbergs GK. Tävlingen fick avbrytas efter fyra spelade hål.

Resultatet för året baseras därför på fem tävlingar.

På samtliga banor gäller numera shotgunstart, vilket uppskattas mycket då det ger en bättre gemenskap och samåkning underlättas.

Björnhult har varit representerat i samtliga klasser, dvs A, B och C förutom ett fåtal gånger i klass A, då vi endast har en spelare i denna klass.

Björnhults damer tog även i år en fin 6:e placering i ett fält med 12 deltagande klubbar.

Enligt beslut 2017 skall ordförandeskapet ambulera mellan deltagande klubbar. Mandattiden är ett år och 2019 innehade Gräppås GK ordförandeskapet.

Vi ser nu fram emot ännu ett gott nytt golfår 2020.

Målet är att vi ska öka antalet deltagande Björnhultsdamer, som vill spela runtom i Halland.

Falkenberg 2020-01-17

Birgitta Alexanderson