Tävlingar Björnhults GK

H-60

Sammanfattning av årets seriespel i H60:

Laget startade ju lite trevande i våras och vi hade stora bekymmer med att få ihop fullt lag till de tre första omgångarna. Men Sven-Olof och Åke från H70-gänget ställde upp och bidrog till att vi trots allt höll ställningarna ganska bra.
I halvtid låg vi på femte plats i tabellen och hade häng på de två lagen närmast före oss.

Målsättningen inför hösten var att avancera till en tredjeplats och därmed säkra avancemang till division 1. Två av lagen före oss i tabellen får inte flyttas upp till ettan, eftersom de är andralag (Halmstad 2 och Varberg 2). Så det gällde att hålla Ringenäs, Harabäcken och Vinberg bakom oss.

Vi inledde höstsäsongen med en lysande insats på hemmaplan och gjorde bra ifrån oss även på de två sista omgångarna, så det hela slutade med att vi bara hade Halmstad 2 och Holm före oss i tabellen. Därmed avancerade Björnhult och Holm till div. 1.

En eloge till Kenneth Hårte och Urban Andersson, som ställde upp alla omgångarna och extra rosor till Urban, som tar sitt ansvar som ankare i laget.

Vi riktar också en tacksamhetens tanke till Åke och Sven-Olof, som även under höstomgångarna hjälpte oss att få ihop fullt lag.

Nästa år får vi tillgång till John Beckeman och det vore trevligt om fler aspiranter ville anmäla sitt intresse av att ta en plats i laget och hjälpa oss att försvara platsen i division 1.

Vid pennan
Jan Hörnstein